Subsidie buurtfeest

Wie een buurtfeest organiseert kan hiervoor tot 100 euro subsidie ontvangen van het gemeentebestuur.Je feest moet wel voldoen aan enkele voorwaarden. Zo moet het bijvoorbeeld georganiseerd worden op het grondgebied van de gemeente Lille. Het moet ook een feest zijn dat zich richt tot alle bewoners van de buurt ongeacht hun politieke of religieuze overtuigingen.

Geef je een privéfeest, familiefeest of schoolfeest dan heb je geen recht op een subsidie. Ook feesten van vzw’s of projecten met een winstgevend of politiek, religieus doel ontvangen geen financiële ondersteuning.

Een subsidie aanvragen

Om een subsidie aan te vragen, vul je het meldingsformulier in dat je vindt bij 'Evenement organiseren'. Denk eraan dat je je aanvraag ten laatste één maand voor je feest of evenement binnen brengt. Het college van burgemeester en schepenen beslist dan of jouw feest in aanmerking komt voor een subsidie of niet.

De gemeente ondersteunt wijk- en buurtfeesten met maximum 100 euro als tegemoetkoming in de gemaakte kosten. Een aankoop van een technische installatie of infrastructuur komen niet in aanmerking. Ook producten die doorverkocht worden aan de deelnemers, behalve drank en voeding, komen niet in aanmerking voor een subsidie.

Goed gefeest en genoten? Dan mag je na het feest niet vergeten om ten laatste één maand nadat het plaatsvond het verslag in te dienen. Bij het verslag voeg je onder andere je betalingsbewijzen. Hierna zal het bedrag van de subsidie worden gestort op de rekeningnummer van de organisator.

Contact

Onthaal

Geopend op afspraak

Rechtestraat 44
2275 Lille

info@lille.be

Openingsuren

ma 8.30-12u 13-16u 17-20u 
di 8.30-12u    
wo 8.30-12u 13-16u  
do 8.30-12u    
vr 8.30-12u    

Sluitingsdagen