Nieuws

Winnaars sfeervolle straten

Winnende straten

In december organiseerden we opnieuw een wedstrijd 'sfeervolle straten'. Maar liefst 18 straten schreven zich in! We stuurden de voorzitters van de vzw Toerisme en de werkgroep cultuur op pad om een winnaar aan te duiden. Benieuwd wie de winnaars zijn?

Net zoals vorig jaar bestond de jury uit Luc Van de Weerd, de voorzitter van de vzw Toerisme, en Hilde Verbercht, voorzitter van de werkgroep cultuur. Tijdens de kersvakantie trokken ze meermaals op pad langs alle deelnemende straten. 

Bij hun tocht door de vier dorpen, onderweg naar de deelnemende straten, hebben ze vele mooie verlichte huizen gezien, soms erg discreet, soms heel uitbundig met veel kleurtjes. Ze waren vol lof over onze inwoners die zoveel moeite hadden gedaan hun huizen te versieren in deze donkere dagen. 

Winnende straten

De jury beoordeelde de deelnemende straten op basis van globale indruk straat, samenhang, originaliteit, variatie, simpel/veel moeite gedaan, verhouding tussen aantal huizen in de straat en aantal deelnemende huizen.

Winnaars

Gierle

  • Winnende straat: Kan. J. Peetersstraat
  • Beoordeling jury: Heel goede algemene indruk al als je straat in loopt. Een 'samenhang in eenvoud', niet overladen, geen kitsch. Niet zoveel variatie maar smaakvol in de eenvoudige variatie. Veel deelnemende huizen. Meer dan vorig jaar.

Wechelderzande

  • Winnende straat: Begonialaan
  • Beoordeling jury: Groot geheel nu ook het plein en de huizenrijen errond mee verlicht zijn. Lange slingers verbinden de vele huizen tot een geheel. Het verlichte bruggetje over de wadi is apart. In de huizenrij is er variatie, niet overladen. Groot aantal deelnemers. Top!

Poederlee

  • Winnende straat: Haestakkers
  • Beoordeling jury: Een mooi geheel. Sommige bewoners hebben met eenvoudige lichtslingers mooie versieringen gemaakt. Andere waren meer opvallend met bv. een kerstman in de voortuin. Vrij veel deelnemers. Zeer goed.

Lille

  • Winnende straat: Hoogland
  • Beoordeling jury: Veel deelnemers, mooie globale indruk. Evenwichtige samenhang en veel warm, wit licht. Hier en daar ook kleur en koud wit. Afwisseling en variatie: een enkele projectie, een paar stalletjes, slingers, mooie boompjes. Zeer goed.

Begonialaan en Hoogland winnen een tweede keer. De jury geeft aan ook prachtige eerste deelnames gezien te hebben, die net naast de prijs grepen: Ravenstraat (Gierle), Vendelmansweg (Wechelderzande), Gustaaf De Bruynestraat (Poederlee) en Laagland (Lille). 

Elk gezin in de winnende straat mag een Lilse cadeaubon van 10 euro verwachten.

Datum van het bericht: dinsdag 11 januari 2022