Nieuws

Een strik rond je afvalzak of -container

Kamagurka met een kleurplaat en afvalzak met lintje aan

Van 18 tot 24 november is het voor de vierde keer ‘Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter’. Om de afvalinzameling zo vlot mogelijk te laten verlopen en de ophalers fysiek niet te overbelasten, roepen de Vlaamse afvalintercommunales en Interafval burgers op om afval correct aan te bieden.

Afvalophalers stappen dagelijks een 10-tal kilometer en heffen meerdere tonnen afval. Ook bij de recyclageparkwachters draait hun stappenteller op volle toeren. Tijdens de vierde ‘Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter’ wordt opnieuw respect gevraagd. En dat kan door kleine dingen zoals het correct aanbieden van afval.

Minder fysieke belasting door correct aangeboden afval

Iedere dag zorgen 150 afvalophalers, -chauffeurs en 76 recyclageparkwachters van IOK Afvalbeheer dat de Kempenaren op een eenvoudige manier hun afval kwijt kunnen. Dat afval wordt niet altijd op een correcte manier aangeboden en zorgt voor extra belasting voor de ophaler. Ook je afval netjes sorteren voor je naar het recyclagepark gaat, is een kleine moeite maar vergemakkelijkt de job van een recyclageparkwachter aanzienlijk. Bovendien verloopt ook je eigen bezoek zo stukken vlotter.

Hoe afvalophalers en recyclageparkwachters bedanken?

De gemeente- en stadsmonitor van de Vlaamse overheid geeft aan dat gemiddeld 83% van de Vlamingen tevreden is over de huisvuilvoorzieningen in zijn of haar gemeente. Om de afvalophalers en recyclageparkwachters te bedanken, kan je simpelweg een strik rond je afvalzak of –bak te hangen. Je kan ook een mooie tekening meenemen naar het recyclagepark of achter je raam of aan je container te hangen.

Onderaan deze pagina vind je een aantal leuke kleurplaten terug. Een foto van de tekening mag je ook altijd insturen via www.facebook.com/IOKAfvalbeheer. De mooiste tekeningen worden uitvergroot en komen op de ophaalwagens te hangen.

Datum van het bericht: maandag 04 november 2019