Nieuws

Premies voor vervanging houtkachel of open haard

Open haard

Denk je erover om je hout- of steenkoolkachel of open haard te vervangen? Twijfel dan niet langer! De Vlaamse overheid biedt namelijk een premie aan als je deze vervangt door een gaskachel of gashaard.

De Vlaamse overheid wil mensen aansporen hun hout- of steenkoolkachel of open haard te vervangen en biedt daarom een premie aan. Dit met als doel de luchtkwaliteit te verbeteren. Om in aanmerking te komen voor deze premie zijn er een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo geldt de premie enkel voor natuurlijke personen. Zowel de eigenaar als de huurder van de woning kan de premie aanvragen. 

Wat bespaar ik juist?

De premie die de overheid aanbiedt bedraagt 25% van de aankoopprijs en installatie (inclusief verplaatsingskosten) met een maximum van 250 euro.

De premie wordt verhoogd tot 50% met een maximum van 1.000 euro voor kwetsbare personen en personen met lage inkomens.

Hoe de premie aanvragen?

Je kan de premie online aanvragen, hiervoor moet je aanloggen met je eID via deze link. Je kan ook het aanvraagformulier op papier invullen. Dit kan je onderaan terugvinden. Het ingevulde document bezorg je aan premie_kachel_haard@omgevingvlaanderen.be.
Naast het invullen van het aanvraagformulier, moeten er ook nog een aantal andere documenten bezorgd worden zoals een kopie van de factuur en het attest van de installateur.

Interesse? Meer informatie kan je terugvinden op de website van de Vlaamse overheid.

 

Datum van het bericht: dinsdag 01 oktober 2019