Nieuws

Digitale opleidingen in de bib

Foto tijdens een digitale opleiding

Tijdens de maand oktober kan je in de bib terecht voor meerdere digitale opleidingen. Vele verschillende thema's komen aan bod en er zijn opleidingen voor zowel beginners als gevorderden.

Hierbij een overzicht van alle aangeboden opleidingen:

Leren werken met een Android smartphone voor beginners

Je leert surfen, mailen en gratis apps installeren. Deze opleiding bestaat uit drie sessies van een halve dag. De lessen vinden plaats op vrijdag 4, 11 en 18 oktober 2019 van 9.30 uur tot 12 uur.

Bellen en berichten wisselen met WhatsApp (smartphone)

Basiskennis van de smartphone is vereist: de cursisten gebruiken regelmatig hun smartphone en kunnen apps installeren.
Datum opleiding: maandag 30 september 2019 van 13.30 uur tot 16 uur.

Apps voor op reis - smartphone en iPhone

Basiskennis van de smartphone of iPhone is vereist: de cursisten gebruiken regelmatig hun smartphone of iPhone en kunnen apps installeren.

  • Op maandag 7 oktober 2019 voor Android
  • Op maandag 14 oktober voor iPhone
  • Telkens van 13.30 uur tot 16 uur

Windows 10 voor beginners

Deze lessenreeks is bedoeld voor cursisten die nog maar heel weinig met de computer gewerkt hebben. Je wordt ook vertrouwd gemaakt met het gebruik van een USB-stick. De cursisten brengen best een eigen USB-stick mee. Er worden twee lessenreeksen van drie sessies gegeven van de opleiding Windows 10 voor beginners. De lessenreeksen vinden plaats op

  • dinsdag 1, 8 en 15 oktober van 9.30 uur tot 12 uur
  • woensdag 2, 9 en 16 oktober van 9.30 uur tot 12 uur

Leren werken met een Android tablet voor beginners

Na de les kan je op het internet, mailen en een agenda aanmaken. Deze opleiding bestaat uit drie sessies van een halve dag. De lessen vinden plaats op dinsdag 1, 8 en 15 oktober 2019 van 13.30 uur tot 16 uur.

Windows 10 voor gevorderden

Voorwaarde: de cursisten kunnen met de computer werken (kennen de muis, de toetsen, bestanden, mappen). Je leert de tegels die verwijzen naar apps kennen en je gaat gebruik maken van de clouddiensten. Er worden twee lessenreeksen gegeven van de opleiding Windows 10 voor gevorderden. Een lessenreeks bestaat uit drie sessies van een halve dag. De lessenreeksen vinden plaats op:

  • maandag 30 september, 7 en 14 oktober van 9.30 uur tot 12 uur
  • donderdag 3, 10 en 17 oktober van 9.30 uur tot 12 uur

Praktisch

Je brengt je eigen laptop met Windows 10, Android tablet, smartphone of iPhone mee naar de les. Cursisten die niet beschikken over een laptop met Windows 10 kunnen deze huren aan 2 euro per sessie in de bibliotheek (voor iedere les rechtstreeks te betalen aan de lesgever van Seniornet Vlaanderen). Er kunnen maximaal 8 deelnemers per opleiding deelnemen.

Inschrijven

Deelnemen aan de opleidingen is gratis. Inschrijven via de bib is noodzakelijk. Bij inschrijving betaal je 5 euro waarborg die je terugkrijgt als je in de les aanwezig bent. Laat bij je inschrijving weten of je je eigen laptop met Windows 10 meebrengt of ééntje wil huren. Vermeld bij je inschrijving ook of je een iPhone of Android smartphone hebt. Alle lessen worden gegeven door de lesgevers van Seniornet Vlaanderen.

 

 

Datum van het bericht: maandag 30 september 2019